Testissä – ION Mitten Lobster 4/3

Kun haluat vesille viileämmillä keleillä, yksi yleensä ensimmäisenä paleltuva ruumiinosa on sormet. Leijasurffaus.fi kävi testaamassa lobsterit käytännössä ja tässä oma puolueeton testitulos.

ION-Lobster-Mitten

Testattu: Su. 15.10.2022
Paikka: Kallvikin uimaranta – Helsinki
Veden lämpötila: 10,3 astetta 
Ilma: 9,8 astetta

Plussat:

  • Käyttö: Lobsterit oli helppo laittaa käteen ja vetää märkkärin hihan päälle. Yksi asia mistä olin positiivisesti yllättynyt oli Lobstereiden kyvystä pitää varsin hyvin hiekka (ja kylmä vesi) pääsemästä iholle hanskan ja ranteen väliin. Tämä on saatu aikaan hanskan varren sisällä olevalla kumiliuskalla.
  • Hanskan varsi tulee mukavasti pitkälle yli ranteen, joten tämä myös osaltaan auttaa pitämään veden pois hanskan sisältä.
  • Toimivuus: Vaikka hanska on paksuudeltaan 4/3mm, ei hanskan paksuus aiheuttanut laisinkaan ongelmia puomin tai depon käytössä. Peukalo-etusormi-muut sormet -ote on depon säädössä yhtä hyvä kuin sormikkaita käytettäessä ja hanskan materiaalin taipuisuus, paksuudesta huolimatta, ei ollut millään tavoin rajoittunut. Toki sormikkailla on aina parempi tuntuma, mutta normi ajoon ja perus gravitaation kumoamiseen hanskat läpäisivät testimme moitteitta.
  • Puomituntuma. Myöskään puomituntuma ei ollut rajoittunut hanskan paksuudesta huolimatta. Hanska toimi hienosti yhdellä kädellä ohjatessa puomituntuman kärsimättä.
  • Haskan kämmenpuolella on pinnoitus, jonka ansiosta hanska ei pääse luisumaan vaan ote pysyy erittäin hyvin puomissa, depossa tai tarvittaessa vaikka narussa.
  • Lämpö: Koko session aikana joka kesti 2,5h ei sormia/käsiä päässyt palelemaan missään vaiheessa. Eli hanskat ovat todella! lämpimät.
  • Sisämateriaali: Hanskojen sisämateriaali on mukavan tuntuinen ja hanska on helppo pukea päälle myös märkänä.
  • Kuivuminen: Kotiin päästyäni pistin hanskat kuivumaan saunan (huoneenlämpöinen) lauteille ja jo muutaman tunnin jälkeen hanskoissa oli enää nimeksi kosteutta tunnettavissa.

Miinukset:

  • Lämpö: Kyseisissä testiolosuhteissa Lobsterit tuntuivat 1,5h yhtämittaisen käytön jälkeen jopa hieman liian kuumilta. Session aikana oli pakko riisua hanskat kahteen kertaan ja jäähdyttää käsiä kylmässä vedessä.

Yhteenveto:

Kun haluat harrastaa vielä kylmilläkin keleillä on Lobster malliset hanskat ehdoton valintasi vesille. Itse aion ottaa nämä hanskat käyttöön myös erityisesti koulutustilanteissa alkukesästä ja syksyllä. Paljon vedessä aikaa viettäessä (ainakin itselläni) kädet ovat ne ensimmäiset joista kylmä alkaa hiipiä elimistöön.
Kouluttaessa on erittäin tärkeää että sormet eivät ole kohmeessa, kun eteen tulee tilanteita joissa on pakko reagoida ja toimia nopeasti.

-Jusa- Leijasurffaus.fi

YAY - MITÄ MIELTÄ OLIT JUTUSTA
Lisää luettavaa
Ensimmäiset hypyt kansikuva
Tietoa lajista

Ensimmäiset hypyt – mitä ja miten?

Lentäminen – tuo ihmisen ikuinen unelma – on askeleen lähempänä todellisuutta, kun alat harrastaa leijasurffausta. Mutta mitä sinun tulee osata ennen kuin alat harjoittelemaan hyppyjä, mitä sinun tulee harjoitella ja miten on turvallisinta aloittaa hyppyharjoittelu?

LUE LISÄÄ »
Testissä

Testissä – ION Mitten Lobster 4/3

Syystuulet ja leijasurffaus – mikä mahtava yhdistelmä. Mutta, kylmillä keleillä alkaa ukko tai akka palelemaan jossain vaiheessa. Nyt testivuorossa Lobster-malliset hanskat, joista olen kuullut paljon hyvää. Lue puolueeton testi

LUE LISÄÄ »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.