Kun haluat vesille viileämmillä keleillä, yksi yleensä ensimmäisenä paleltuva ruumiinosa on sormet. Leijasurffaus.fi kävi testaamassa lobsterit käytännössä ja tässä oma puolueeton testitulos.

ION-Lobster-Mitten

Testattu: Su. 15.10.2022
Paikka: Kallvikin uimaranta – Helsinki
Veden lämpötila: 10,3 astetta 
Ilma: 9,8 astetta

Plussat:

  • Käyttö: Lobsterit oli helppo laittaa käteen ja vetää märkkärin hihan päälle. Yksi asia mistä olin positiivisesti yllättynyt oli Lobstereiden kyvystä pitää varsin hyvin hiekka (ja kylmä vesi) pääsemästä iholle hanskan ja ranteen väliin. Tämä on saatu aikaan hanskan varren sisällä olevalla kumiliuskalla.
  • Hanskan varsi tulee mukavasti pitkälle yli ranteen, joten tämä myös osaltaan auttaa pitämään veden pois hanskan sisältä.
  • Toimivuus: Vaikka hanska on paksuudeltaan 4/3mm, ei hanskan paksuus aiheuttanut laisinkaan ongelmia puomin tai depon käytössä. Peukalo-etusormi-muut sormet -ote on depon säädössä yhtä hyvä kuin sormikkaita käytettäessä ja hanskan materiaalin taipuisuus, paksuudesta huolimatta, ei ollut millään tavoin rajoittunut. Toki sormikkailla on aina parempi tuntuma, mutta normi ajoon ja perus gravitaation kumoamiseen hanskat läpäisivät testimme moitteitta.
  • Puomituntuma. Myöskään puomituntuma ei ollut rajoittunut hanskan paksuudesta huolimatta. Hanska toimi hienosti yhdellä kädellä ohjatessa puomituntuman kärsimättä.
  • Haskan kämmenpuolella on pinnoitus, jonka ansiosta hanska ei pääse luisumaan vaan ote pysyy erittäin hyvin puomissa, depossa tai tarvittaessa vaikka narussa.
  • Lämpö: Koko session aikana joka kesti 2,5h ei sormia/käsiä päässyt palelemaan missään vaiheessa. Eli hanskat ovat todella! lämpimät.
  • Sisämateriaali: Hanskojen sisämateriaali on mukavan tuntuinen ja hanska on helppo pukea päälle myös märkänä.
  • Kuivuminen: Kotiin päästyäni pistin hanskat kuivumaan saunan (huoneenlämpöinen) lauteille ja jo muutaman tunnin jälkeen hanskoissa oli enää nimeksi kosteutta tunnettavissa.

Miinukset:

  • Lämpö: Kyseisissä testiolosuhteissa Lobsterit tuntuivat 1,5h yhtämittaisen käytön jälkeen jopa hieman liian kuumilta. Session aikana oli pakko riisua hanskat kahteen kertaan ja jäähdyttää käsiä kylmässä vedessä.

Yhteenveto:

Kun haluat harrastaa vielä kylmilläkin keleillä on Lobster malliset hanskat ehdoton valintasi vesille. Itse aion ottaa nämä hanskat käyttöön myös erityisesti koulutustilanteissa alkukesästä ja syksyllä. Paljon vedessä aikaa viettäessä (ainakin itselläni) kädet ovat ne ensimmäiset joista kylmä alkaa hiipiä elimistöön.
Kouluttaessa on erittäin tärkeää että sormet eivät ole kohmeessa, kun eteen tulee tilanteita joissa on pakko reagoida ja toimia nopeasti.

-Jusa- Leijasurffaus.fi

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Suuri Suomalainen Kietkysely - Osa 1 Onnettomuudet Tietoa lajista
SUURI SUOMALAINEN KITEKYSELY – OSA 1 ONNETTOMUUDET

Yleistäen leijasurffausta voidaan pitää suhteellisen turvallisena lajina, vaikka laji kuuluukin vakuutusyhtiöiden kategoriassa extreme-lajeihin. Tuhatta harrastustuntia kohden

Lue lisää →
Team riders leijasurffaus-fi Tietoa lajista
KiteLife WKND 2023

Nyt jo kaksivuotiaaksi ehtinyt KiteLife WKND -tapahtuma sai jälleen kuhinaa aikaiseksi lajin harrastajien keskuudessa. Meille järjestejille oli ilo nähdä uusia kasvoja kilpailussa, ja saimme myös uuden “Suomen parhaan leijasurffarin”.

Lue lisää →
Märkäpuvun hoito Tietoa lajista
Märkäpuvun hoito

Leijasurffaajana tiedät, että märkäpuku on elinehto täällä kylmässä pohjolassa. Se suojaa hyytävän kylmältä vedeltä ja antaa nauttia sessiosta vaikka keskitalvella (kunhan puku on vain tarpeeksi paksu). Mutta, jos et huolehdi siitä kunnolla se heikkenee nopeasti.

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.