Hangon tuulien oikutellessa (joo joskus käy niinkin ☹), voittajan valinta on Helon ranta Tulliniemen pohjoispuolella! Jos ennuste näyttää länsituulta tai on riski että tuulen suunta kääntyy esimerkiksi lounaasta lännen kautta luoteeseen, voi olla vaikeuksia päättää mille rannalle Hangossa suuntaisi. Tällöin Helon ranta saattaa toimia hyvinkin.

Ei aloittelijoille

Spotti ei kuitenkaan sovi aloittelijoille sillä tuuli on käytännössä aina onshore ja ranta syvenee nopeasti. Rannassa ja vähän muuallakin on paljon vedenalaisia kiviä. Plussana aallonmurtaja tarjoaa juuri oikealla tuulensuunnalla pienen mutta täydellisen flätin vasemmalle hypättäessä. Muista varoa kiviä! Keväällä ja syksyllä, uimakauden ulkopuolella on mahdollista lähteä myös viereiseltä Slaktiksen uimarannalta.

Saapuminen spotille

Hankoon tultaessa aja Tulliniemeen Esplanaadia tien päähän asti. Pohjoisen Palbontielle saavuttaessa käänny oikealle Lämmittäjänkadulle. Aja Lämmittäjänkatua reilu 300 metriä ja käänny vasemmalle rantaan johtavalle hiekkatielle.

Parkkipaikka

Parkkipaikka-aluetta ei ole kunnolla merkitty, joten jätä auto niin että muutkin mahtuvat!

Alueella ei ole WC:tä, joten isommat hädät kannattaa ajastaa ennen tai jälkeen sessiota tapahtuvaksi suoritukseksi.
Jos meinaat evästää alueella tai tehdä jotain muuta mistä jää roskia, niin muista viedä roskat mennessäsi sillä alueella ei ole jäteastioita.

Ranta-alue

Rannan rikausalue on vain n. 200m leveä ja puut rannasta 20-30m etäisyydellä. Rannasta lähtöä vaikeuttaa onshore tuuli ja nopeasti syvenevä ranta. Yleensä turvallisin tapa päästä vesille on bodydrag. Rannassa on paljon kiviä ja niitä on varottava. Länsi-lounas tuulella aallonmurtajan edustalla flättiä, mutta kivet alatuulen puolella huomioitava. Aallonmurtajan länsipuolella syvää ja vedenpinta seka-aallokkoa.

Tuulettoman päivän tekemistä:

Aivan  rannan läheisyydestä, lännenpää, alkaa Tulliniemen luontopolku. Polku on n. 3,5 km pitkä suuntaansa ja vie Tulliniemen kärjen kallioille.

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Mellsten ranta - nowkite Spottiesittely
Spottiesittelyssä – Mellsteninranta, Espoo

Varsinkin purjelautailijoiden keskuudessa, Mellsteninranta on Espoon tunnetuin kesäspotti. Spotti ei …

Lue lisää →
Henkilöhaastattelu
Bittinörtti kauhuissaan Mauilla!

Vesku on monelle tuttu mies (tai ainakin miehen kasvot ovat tutut) rannoilta aina suomen kiteilyhistorian alkuajoista lähtien. Mutta moni ei tiedä mistä ja miten Vesku sai leijakärpäsen puraisun ja miksi valkoinen bittinörtti oli kauhuissaan Hawajilla.

Lue lisää →
Kitesurfing-Finland-Hanko-Tulliniemi Kitesurfing Finland
Kitesurfing in Finland

Finland is a country known for its cold and snowy climate. However, it also has an enjoyable summer and an amazing winter season. During summer, which spans from late April to October, Finland offers many kitesurfing spots, both on its lakes and along its coastline, and in the snowy season we have even more places to explore.

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.