Enäjärvi on Nummelan keskustasta noin 8 kilometrin ajomatkan päässä oleva tuntemattomampi helmi talvikiteilyn harrastajille. Paras harrastuspaikka löytyy Enäjärven pohjoispäästä, leirikeskus Enä-Sepän rannalta. Parkkipaikalta rantaan on matkaa noin 100 metriä. Rannalla on vanha sauna, jonka katetulla terassilla olevalla penkillä on aurinkoisena päivänä mukava syödä eväitä ja levähtää sessioiden välissä.

Mikäli leirikeskuksessa on toimintaa, on kohteliasta käydä kysymässä lupa rannan käyttöön. 

Paras tuulensuunta spotille on lounaistuuli, jolloin tuuli pääsee puhaltamaan tasaisesti pitkän järven yli. 

Huomioi spotilla, järven pohjoispäädyssä oleva virtauspaikka, jossa jää on auki usein pitkälle alkutalveen ja aikaisin keväästä. 

Saapuminen spotille

Jätä auto parkkipaikalle ja kävele siitä päätalon editse talon itä-päätyyn. Siitä pääset alas rantaan kahta reittiä. Pääset rantaan joko tietä pitkin, joka kulkee uudemman saunan ohitse tai suoraan alas päätalon päädystä (jyrkempi rinne). Rannassa on laituri josta pääsee jäälle vielä keväälläkin vaikka rantaviivassa vesi olisikin jo auki.  

Löydät spotin google mapsista näistä koordinaateista: 

60.364207508136666, 24.415407282129255 – linkki:  https://www.google.com/maps/@60.3643996,24.415437,160m/data=!3m1!1e3

Spotilla on harvoin edes pilkkijöitä jäällä, joten tilaa löytyy mukavasti.

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Suuri Suomalainen Kietkysely - Osa 1 Onnettomuudet Tietoa lajista
SUURI SUOMALAINEN KITEKYSELY – OSA 1 ONNETTOMUUDET

Yleistäen leijasurffausta voidaan pitää suhteellisen turvallisena lajina, vaikka laji kuuluukin vakuutusyhtiöiden kategoriassa extreme-lajeihin. Tuhatta harrastustuntia kohden

Lue lisää →
Team riders leijasurffaus-fi Tietoa lajista
KiteLife WKND 2023

Nyt jo kaksivuotiaaksi ehtinyt KiteLife WKND -tapahtuma sai jälleen kuhinaa aikaiseksi lajin harrastajien keskuudessa. Meille järjestejille oli ilo nähdä uusia kasvoja kilpailussa, ja saimme myös uuden “Suomen parhaan leijasurffarin”.

Lue lisää →
Märkäpuvun hoito Tietoa lajista
Märkäpuvun hoito

Leijasurffaajana tiedät, että märkäpuku on elinehto täällä kylmässä pohjolassa. Se suojaa hyytävän kylmältä vedeltä ja antaa nauttia sessiosta vaikka keskitalvella (kunhan puku on vain tarpeeksi paksu). Mutta, jos et huolehdi siitä kunnolla se heikkenee nopeasti.

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.