Spottiesittely – Laajalahti

Helsingin ja Espoon tunnetuin talvispotti tarjoaa turvallisen harrastuspaikan kaikille tuulensuunnille. Vaikka ollaankin merellä, niin Laajalahti tarjoaa harrastamiseen järvimäistä tunnelmaa. Tuuli pääsee puhaltamaan n. 2 km matkalta tuulen suunnasta riippuen. Vaikka tunnelma harrastamiseen voi olla järvimäinen, niin se ei tarkoita kuitenkaan, että tuuli olisi kovin puuskaista. Laajalahti on alueena yllättävän suuri tuulensuunnasta riippumatta.

Laajalahdelle myös päästään usein ennen kuin muille merenrantaspoteille on vielä mitään asiaa. Vaikka suojainen lahti jäätyy suhteellisen nopeasti, vaaranpaikkojakin löytyy mm. siltojen alta ja niiden läheisyydestä sekä avantouintipaikasta ja ojien läheisyydestä rannoilla. Myös puuttomia saaria löytyy muutama. Urbaanille spotille pääse tarvittaessa kätevästi myös esimerkiksi 4:sen ratikalla Munkkiniemen puolelle. Lähin pysäkki on Cafe Torpanrannan edessä, josta pääsee suoraan jäälle.

Saapuminen spotille

Laajalahdelle pääsee useasta paikasta Helsingin ja Espoon puolelta. Parhaat paikat löytyvät Munkkiniemestä, Otaniemestä ja Laajalahden puolelta Ruukinrannasta. Munkkiniemen puolella paikkoja löytyy käytännössä kaksi, toinen on jo mainittu Cafe Torpanranta jossa 4-tunnin parkkipaikat. Toinen paikka löytyy Munkkiniemen uimarannan parkkipaikalta, jossa parkkiaikaa ei ainakaan kaudella -22 ollut rajoitettu. Täältä myös useimmiten löytyy tilaa, jos Torpanranta on täynnä.

Otaniemen puolelta paras paikka on Otaranta, johon saa myös auton parkkiin lähelle rantaa.

Laajalahden puolen Ruukinranta on talvisin talviuintipaikkanakin tunnettu venesatama, joten tie sinnekin on lähes aina aurattuna.

Ranta-alue

Talvisin jäällä on runsaasti kävelijöitä ja hiihtäjiä, joten noudata varovaisuutta leijan nostoissa ja laskuissa. Pyritään myös pitämään hiihtoladut koskemattomina ja huomioidaan kaikki muutkin jään käyttäjät. Joskus jäällä on myös koiria vapaana, vaikka tämä ei ole sallittua, joten huomioidaan myös tämä.   

YAY - MITÄ MIELTÄ OLIT JUTUSTA
Lisää luettavaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.