Helsingin ja Espoon tunnetuin talvispotti tarjoaa turvallisen harrastuspaikan kaikille tuulensuunnille. Vaikka ollaankin merellä, niin Laajalahti tarjoaa harrastamiseen järvimäistä tunnelmaa. Tuuli pääsee puhaltamaan n. 2 km matkalta tuulen suunnasta riippuen. Vaikka tunnelma harrastamiseen voi olla järvimäinen, niin se ei tarkoita kuitenkaan, että tuuli olisi kovin puuskaista. Laajalahti on alueena yllättävän suuri tuulensuunnasta riippumatta.

Laajalahdelle myös päästään usein ennen kuin muille merenrantaspoteille on vielä mitään asiaa. Vaikka suojainen lahti jäätyy suhteellisen nopeasti, vaaranpaikkojakin löytyy mm. siltojen alta ja niiden läheisyydestä sekä avantouintipaikasta ja ojien läheisyydestä rannoilla. Myös puuttomia saaria löytyy muutama. Urbaanille spotille pääse tarvittaessa kätevästi myös esimerkiksi 4:sen ratikalla Munkkiniemen puolelle. Lähin pysäkki on Cafe Torpanrannan edessä, josta pääsee suoraan jäälle.

Saapuminen spotille

Laajalahdelle pääsee useasta paikasta Helsingin ja Espoon puolelta. Parhaat paikat löytyvät Munkkiniemestä, Otaniemestä ja Laajalahden puolelta Ruukinrannasta. Munkkiniemen puolella paikkoja löytyy käytännössä kaksi, toinen on jo mainittu Cafe Torpanranta jossa 4-tunnin parkkipaikat. Toinen paikka löytyy Munkkiniemen uimarannan parkkipaikalta, jossa parkkiaikaa ei ainakaan kaudella -22 ollut rajoitettu. Täältä myös useimmiten löytyy tilaa, jos Torpanranta on täynnä.

Otaniemen puolelta paras paikka on Otaranta, johon saa myös auton parkkiin lähelle rantaa.

Laajalahden puolen Ruukinranta on talvisin talviuintipaikkanakin tunnettu venesatama, joten tie sinnekin on lähes aina aurattuna.

Ranta-alue

Talvisin jäällä on runsaasti kävelijöitä ja hiihtäjiä, joten noudata varovaisuutta leijan nostoissa ja laskuissa. Pyritään myös pitämään hiihtoladut koskemattomina ja huomioidaan kaikki muutkin jään käyttäjät. Joskus jäällä on myös koiria vapaana, vaikka tämä ei ole sallittua, joten huomioidaan myös tämä.   

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Mellsten ranta - nowkite Spottiesittely
Spottiesittelyssä – Mellsteninranta, Espoo

Varsinkin purjelautailijoiden keskuudessa, Mellsteninranta on Espoon tunnetuin kesäspotti. Spotti ei …

Lue lisää →
Henkilöhaastattelu
Bittinörtti kauhuissaan Mauilla!

Vesku on monelle tuttu mies (tai ainakin miehen kasvot ovat tutut) rannoilta aina suomen kiteilyhistorian alkuajoista lähtien. Mutta moni ei tiedä mistä ja miten Vesku sai leijakärpäsen puraisun ja miksi valkoinen bittinörtti oli kauhuissaan Hawajilla.

Lue lisää →
Kitesurfing-Finland-Hanko-Tulliniemi Kitesurfing Finland
Kitesurfing in Finland

Finland is a country known for its cold and snowy climate. However, it also has an enjoyable summer and an amazing winter season. During summer, which spans from late April to October, Finland offers many kitesurfing spots, both on its lakes and along its coastline, and in the snowy season we have even more places to explore.

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.