Varsinkin purjelautailijoiden keskuudessa, Mellsteninranta on Espoon tunnetuin kesäspotti. Spotti ei kuitenkaan sovellu leijasurffaukseen kesällä, koska ranta on nopeasti syvenevä ja puut ovat liian lähellä rantaviivaa.

Talvella tuuli pääsee puhaltamaan parhaimmillaan vapaasti suoraan mereltä (kaakkoistuuli).
Jäätilanne on usein alku ja lopputalvesta heikko, ja jonain talvina jäät ovat lähteneet kesken kaiken “alta”. Esim. talvi 21 – 22 jäät lähtivät yhden yön aikana, jolloin myrskytuuli puhalsi jäät rikki.

Hyvänä talvena Mellstenin rannasta pääset ulos avojäälle ja voit tehdä vaikka downwinderin Lauttasaareen – huonona päädyt kuitenkin vain avomerelle 🙂

Rannan läheisyydestä löydät myös kahvilan – Cafe Mellsten, jossa voit käydä lämmittelemässä kaakaon ääressä tai syömässä vaikka maukkaan lounaan.

Saapuminen spotille

Saapuessasi auto on yleensä paras parkkeerata Mellstenintien kaaren kohdalla, rannan edessä olevalle parkkipaikalla. Katso kuva.

Suoraan paikalle et pääse julkisilla. Lähin bussipysäkki löytyy Haukilahdenranta -tieltä, noin 600 m. päästä. Tänne kulkee bussi numero 112, joka lähtee Niittykummun metroasemalta.

Tuulensuunnat

Spotti toimii etelänpuoleisilla tuulilla. itä-kaakosta – lounaaseen. Paras tuulensuunta spotille on kuitenkin puhdas kaakkoistuuli, joka pääsee puhaltamaan vapaasti suoraan avomereltä.

Mahdollisia vaaranpaikkoja alku- ja lopputalvesta.

Ranta-alue

Rannassa kulkee paljon hiihtäjiä ja koiran ulkoiluttajia talvisin, joten varovaisuutta leijan nostoissa ja laskuissa. Pyritään myös jättämään hiihtoladut ehjiksi ja huomioidaan myös muutkin jään käyttäjät. Haukilahden alueella on paljon koiria lemmikkeinä, joten joskus niitä on myös vapaana, vaikka tämä ei ole sallittua, joten huomioidaan myös tämä.

Cafe Mellstenin rannassa, laiturin päässä, on avantouintipaikka joten varovaisuutta myös tämän osalta.

Iso Vasikkasaari ja Miessaari välisellä alueella saarten välissä on virtauspaikka ja jää saattaa täällä olla huomattavasti ohuempaa kuin muualla ympäristössä.

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Henkilöhaastattelu
Bittinörtti kauhuissaan Mauilla!

Vesku on monelle tuttu mies (tai ainakin miehen kasvot ovat tutut) rannoilta aina suomen kiteilyhistorian alkuajoista lähtien. Mutta moni ei tiedä mistä ja miten Vesku sai leijakärpäsen puraisun ja miksi valkoinen bittinörtti oli kauhuissaan Hawajilla.

Lue lisää →
Kitesurfing-Finland-Hanko-Tulliniemi Kitesurfing Finland
Kitesurfing in Finland

Finland is a country known for its cold and snowy climate. However, it also has an enjoyable summer and an amazing winter season. During summer, which spans from late April to October, Finland offers many kitesurfing spots, both on its lakes and along its coastline, and in the snowy season we have even more places to explore.

Lue lisää →
Spottiesittely
Spottiesittely – Enäjärvi, Nummela – Vihti

Enäjärvi on Nummelan keskustasta noin 8 kilometrin ajomatkan päässä oleva …

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.