Varsinkin purjelautailijoiden keskuudessa, Mellsteninranta on Espoon tunnetuin kesäspotti. Spotti ei kuitenkaan sovellu leijasurffaukseen kesällä, koska ranta on nopeasti syvenevä ja puut ovat liian lähellä rantaviivaa.

Talvella tuuli pääsee puhaltamaan parhaimmillaan vapaasti suoraan mereltä (kaakkoistuuli).
Jäätilanne on usein alku ja lopputalvesta heikko, ja jonain talvina jäät ovat lähteneet kesken kaiken “alta”. Esim. talvi 21 – 22 jäät lähtivät yhden yön aikana, jolloin myrskytuuli puhalsi jäät rikki.

Hyvänä talvena Mellstenin rannasta pääset ulos avojäälle ja voit tehdä vaikka downwinderin Lauttasaareen – huonona päädyt kuitenkin vain avomerelle 🙂

Rannan läheisyydestä löydät myös kahvilan – Cafe Mellsten, jossa voit käydä lämmittelemässä kaakaon ääressä tai syömässä vaikka maukkaan lounaan.

Saapuminen spotille

Saapuessasi auto on yleensä paras parkkeerata Mellstenintien kaaren kohdalla, rannan edessä olevalle parkkipaikalla. Katso kuva.

Suoraan paikalle et pääse julkisilla. Lähin bussipysäkki löytyy Haukilahdenranta -tieltä, noin 600 m. päästä. Tänne kulkee bussi numero 112, joka lähtee Niittykummun metroasemalta.

Tuulensuunnat

Spotti toimii etelänpuoleisilla tuulilla. itä-kaakosta – lounaaseen. Paras tuulensuunta spotille on kuitenkin puhdas kaakkoistuuli, joka pääsee puhaltamaan vapaasti suoraan avomereltä.

Mahdollisia vaaranpaikkoja alku- ja lopputalvesta.

Ranta-alue

Rannassa kulkee paljon hiihtäjiä ja koiran ulkoiluttajia talvisin, joten varovaisuutta leijan nostoissa ja laskuissa. Pyritään myös jättämään hiihtoladut ehjiksi ja huomioidaan myös muutkin jään käyttäjät. Haukilahden alueella on paljon koiria lemmikkeinä, joten joskus niitä on myös vapaana, vaikka tämä ei ole sallittua, joten huomioidaan myös tämä.

Cafe Mellstenin rannassa, laiturin päässä, on avantouintipaikka joten varovaisuutta myös tämän osalta.

Iso Vasikkasaari ja Miessaari välisellä alueella saarten välissä on virtauspaikka ja jää saattaa täällä olla huomattavasti ohuempaa kuin muualla ympäristössä.

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Suuri Suomalainen Kietkysely - Osa 1 Onnettomuudet Tietoa lajista
SUURI SUOMALAINEN KITEKYSELY – OSA 1 ONNETTOMUUDET

Yleistäen leijasurffausta voidaan pitää suhteellisen turvallisena lajina, vaikka laji kuuluukin vakuutusyhtiöiden kategoriassa extreme-lajeihin. Tuhatta harrastustuntia kohden

Lue lisää →
Team riders leijasurffaus-fi Tietoa lajista
KiteLife WKND 2023

Nyt jo kaksivuotiaaksi ehtinyt KiteLife WKND -tapahtuma sai jälleen kuhinaa aikaiseksi lajin harrastajien keskuudessa. Meille järjestejille oli ilo nähdä uusia kasvoja kilpailussa, ja saimme myös uuden “Suomen parhaan leijasurffarin”.

Lue lisää →
Märkäpuvun hoito Tietoa lajista
Märkäpuvun hoito

Leijasurffaajana tiedät, että märkäpuku on elinehto täällä kylmässä pohjolassa. Se suojaa hyytävän kylmältä vedeltä ja antaa nauttia sessiosta vaikka keskitalvella (kunhan puku on vain tarpeeksi paksu). Mutta, jos et huolehdi siitä kunnolla se heikkenee nopeasti.

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.