KOUKUSSA TUULEEN

Spottiesittelyssä:

HELSINKI – Kallahdenniemen uimaranta (Kalsu)

Spotin osoite: Kallvikinniementie 39, 00980 HELSINKI
Ajo ohje spotille:
Spotti sijaitsee Itähelsingissä, Kallahdenniemen päässä. Autolla tultaessa Itäkeskuksen risteyksestä on matkaa noin 5,5km. Aja Itäkeskuksesta Vuotielle (huom. automaattinen nopeusvalvonta tällä tiellä ja rajoitus 60km/h) ja jatka tätä Vuosaaren liittymän kohdalle. Siitä ylös ja oikealle, Kaivonkatsojantielle. Aja tien päähän ja taas oikealle Leikosaarentielle. Leikosaarentien ja Meri-Rastilantien risteyksestä lähtee vasemmalle Kallvikinniementie. Aja tie loppuun ja jätä auto Kallvikinniementien päässä olevalle parkkipaikalle. Parkkipaikalta on helppokulkuista maastoa sekä hiekkatietä rantaan noin 150m.
Spotti soveltuu:
harrastajille, edistyneille harrastajille
Parhaat tuulensuunnat spotille:
Etelä (S), Lounas (SW), Luode (NW), Kaakko (SE)
Huomioitavaa spotilla toimimiseen:

Spotilla ei ole aktiivista opetustoimintaa. Spotti ei myöskään sovellu aivan aloittelijoille omatoimiseen opetteluun. Jos osaat jo kryssiä, niin ei muuta kuin ajamaan.
Kalsun spotti on sijaintinsa vuoksi erittäin ahkerassa käytössä, joten jos tuulen suunta on sopiva, niin löydät paikalta varmasti myös muita leijasurffaajia.
Tästä Google Maps -linkki josta näet saaret alla olevaan kuvaukseen.

HUOM!

Spotin matalikon alueella on harrastaminen ehdottomasti kielletty 15.8. – 30.9. välisen ajan. Rauhoitettu alue merkitty alla olevaan kuvaan punaisella!!!
Kysy spotille saapuessasi lisäohjeita paikallisilta harrastajilta.

Rannalla on hieno hiekkapohja, mutta sieltä löytyy myös jonkin verran vedenalaisia kiviä, joten suosittelemme varovaisuutta, varsinkin jos olet ensimmäistä kertaa spotilla.
Tuulialueet ovat kapeita, ja näinollen myös usein erittäin pyörteisiä.
Ratin kohdalta (Google Maps) itäkaakkoon on kivinen alue, mutta Ratin ja Ahvensaaren välinen alue soveltuu hyvin ajamiseen.
Myös Ahvensaaren itäpuolella on kiviä, joita on syytä varoa. Tarkista paikallisilta “kivitilanne” talven jälkeen.

Uimakauden aikana uimarannan alue ei ole käytettävissä ja leijasurffaajien tulee pysyä punaisilla poijuilla merkityn alueen ulkopuolella. Katso tästä linkistä Helsingin kaupungin sivuilta.
Kesäkaudella Spotilla on pukusuoja, suihku, WC ja kioski.
Alueella on leijasurffaus kielletty 15.8. – 30.9.välisen ajan – rauhoitusalue.
Spotti on aktiivisessa Wingi- ja kitekäytössä.

Image Based on Current Time Image

Auringonnousu:

Auringonlasku:

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…