KOUKUSSA TUULEEN

Spottiesittelyssä:

Ölmos – Kemiönsaari

Spotin osoite: Ölmosintie 465, 25870 Kemiönsaari
Ajo ohje spotille:
Ölmosin uimaranta sijaitsee Kemiönsaaren pohjoisosassa. Spotilla on käytännössä kolme rantaa, joista leijan voi nostaa, mutta autolla pääset lähimmäksi “päärantaa”. Muut kaksi rantaa ovat päärannasta länteen pienen kävelyn päässä – noin 3-5min riippuen gearien määrästä.
Spotti soveltuu:
kaiken tasoisille
Parhaat tuulensuunnat spotille:
Länsi (W), Luode (NW)
Huomioitavaa spotilla toimimiseen:

Google maps karttalinkki

Spotilla on WC sekä muutama pukukoppi. Ei kioski tms. toimintaa, eli omat eväät kannattaa ottaa mukaan.
Kesäisin spotilla on uimareita ja leija/surffi lähdöt tulee tehdä rannan itäpäästä.
Spotin ainoat kivet löydät Grunduddenin kärjestä, muuten spotti on turvallinen harrastaa.

Plussaa!
Jos opettelet kryssimistä, niin tämä spotti on siihen erittäin otollinen paikka. Lähtö Grunduddenin rannasta ja ajaudut väkisinkin Ölmosin päärannalle jos et vedä siivua liian pitkäksi, siinäkin tapauksessa olet vielä turvallisesti saaren pohjoiskärjen “sisäpuolella”.

Parhaat tuulensuunnat: Länsi / Länsiluode / Luode

Spotilta löytyy muutama grillipaikka, toinen Grunduddenin puolella ja toinen päärannan länsipäässä. Näistä jälkimmäinen on hyvin tuulensuojassa, joten viileämmälläkin kelillä siinä on kiva grillata vaikka maggarat.

Kesäisin rannalla ja sen lähistössä on Suomenkin luontoon kuuluvia matelijoita, ja onpa niitä joskus tavattu rannalta leijojen alta. Eli jos olet kovin käärmekammoinen, niin huomio tämä. Ja jos et, niin hyvä ehkä pitää varmuuden vuoksi kyypakkaus matkassa tai harjoittaa sopivaa varovaisuutta varsinkin jos ranta-alue on muuten tyhjä. Muistathan että niin kyyt, kuin rantakäärmeet ovat rauhoitettuja, joten niiden vahingoittaminen on kielletty.

Note!
Kesä 2023 on vielä tällä hetkellä rannan käytön osalta hieman epäselvää, sillä olemme kuulleet huhuja, että puolustusvoimat ovat ottamassa käyttöönsä ainakin rannan itäpäässä olleen leirintäalueen. Muista alueista ei vielä ole saatu tietoa. Päivitämme tämän osan kun saamme lisää tietoa asiasta.


Klikkaa kuva suuremmaksi tästä.

Image Based on Current Time Image

Auringonnousu:

Auringonlasku:

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…