Share your passion

Suomen hienoin auringonlasku

Silversandin ranta tarjoaa upeiden auringonlaskujen lisäksi myös harrastusmahdollisuuden eteläsuomessa harvinaisesti myös pohjoistuulille. 

Tässä artikkelissa esittelemme Silversandin rannan, joka itseasiassa koostuu kahdesta aidan erottamasta rannasta.

Hiekkaranta-alue on kokonaisuudessaan hieman yli 700m pitkä. Ranta avautuu luoteeseen, josta tuuli pääsee puhaltamaan suhteellisen vapaasti pitkältä mereltä asti. Ranta on profiililtaan uimariystävällinen, eli syvenee tasaisesti, kuitenkin veden ollessa korkealla on rannan hiekka-alue suhteellisen kapea ja puut ovat lähellä rantaa. Rannasta noin 50m on jo sen verran syvää, ettei siellä yletä enään pohjaan. Tämä tietysti vaihtelee veden korkeuden mukaan. 

Rannan pohjoisemmassa päässä, leirintäalueen edustalla on karikko, joka näkyy hyvin esim. Google mapsista. Moni harrastaja luulee karikon olevan suunnilleen vain sen vedenpäällä näkyvän osan kokoinen, mutta se jatkuu pinnalla olevasta karikosta eteläkaakkoon noin 160m matkan. Tällä alueella erityisesti foilin kanssa tulee huomioida veden korkeus. Joskus kivet saattavat näkyä aaltojen välissä, kun aallot ovat suurempia.

Kaupungin rannalla, joka sijaitsee rannan lounaispäässä on parkkipaikka ja bajamaja. Parkkipaikalta on kävelyä rantaan n. 40m Huomioi varsinkin kesäaikaan, että ranta on myös yleinen uimaranta, eli rikaa leija rannan koilispäässä ja harrasta ulompana, älä rannassa

Jos valitset lähtöpaikaksi Camping Silversandin rannan, ilmoittaudu portilla leirintäalueen vastaanottoon. Päivämaksu on 15€, joka sisältää autopaikan alueella, vessojen ja suihkujen käytön, grillausmahdollisuuden sekä lisäksi non-stop sauna käytössä. Lue lisää täältä.

Sesonkiaikaan leirintäalueen rantaterassin palveluihin kuuluu mm. aamiainen, lounas, kahvilapalvelut sekä mahdollisuus nauttia vaikka huurteinen mukavan kitepäivän päätteeksi.

Halutessasi voit myös vuokrata rantasaunan yksityiskäyttöön (testasimme tämän toukokuussa – panoraamasauna on todettu toimituksen puolesta erittäin hyväksi).  Luonnollisesti käytössäsi on myös leirintäalueen muut palvelut – tutustu tästä.

Harrastamisen kannalta Silverin ranta on  suhteellisen aloittelijaystävällinen ja oikeilla tuulilla myös turvallinen paikka. 

Asia joka tulee erityisesti huomioida on leijan nostaminen ja laskeminen rannasta. Koska hiekka-alue on kapea suosittelemme tekemään noston vedestä käsin ja aina avustajan kanssa. Kesän 2021 aikana nähtiin useampi leija koristamassa rannan komeita mäntyjä. 

Saapuminen rannalle – Hangon suunnast

Silversand sijaitsee noin 3-4 km päässä Hangon keskustasta (mikä sitten kenellekin on se keskusta). 

Hangon keskustan suunnasta tultaessa aja tietä 25 (Santalantie) ja käänny vasemmalle Lähteentielle juuri ennen Tokmannia. Jos olet menossa kaupungin rannan puolelle älä käänny oikealle jatkaaksesi Lähteentietä, vaan aja suoraan ja tulet kaupungin rannan parkkipaikalle.

Mennessäsi Silversandin leirintäalueelle, jatka Lähteetietä oikealle (Printalin portin kohdalta) vielä noin 600m ja saavut leirintäalueen portille joka on tien vasemmalla puolella.  

Helsingin suunnasta tultaessa (tie 25) käänny oikealle Lähteentielle, ennen karting rataa. Aja lähteentietä 200m ja leirintäalueen portti on oikealla puolellasi.

Leijasurffausopetusta auringonlaskussa

Tärkeää

Muista huomioida muut rannan käyttäjät. Varsinkin kesäaikaan rannalla on auringonpalvojia sekä uimareita ja usein myös lapsia. Leirintäalueella noudatettava leirintäalueen sääntöjä.

Kaupungin rannalta löytyy bajamaja sekä ROSKA-ASTIA!!! johon kaikki roskat tulee viedä. Leijasurffaaja ei ole sottapytty. Tutustu uimarannan opastauluun, niin tiedät enemmän kuin muut 🙂 

Katso tästä spotin tuulitilanne.

KOMMENTOI JUTTUA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…