Maria Lehto – Uusi Tuulahdus Tiimissä

Share your passion
Nyt voit myös kuunnella haastattelun YouTubesta

Kuka on Maria Lehto?

Tällä kertaa blogihaastattelussa meidän uusi tiimikuski Maria Lehto. Maria on helposti uusista asioista innostuva persoona, joka kolme vuotta sitten löysi intohimon leijasurffaukseen. Taustaltaan Maria on tanssija ja voimistelija, mikä on auttanut häntä paljon tässä lajissa. “Tanssi ja voimistelu ovat antaneet hyvää kehonhallintaa, kestävyyttä, ja luottoa omaan kehoon. Näistä kaikista on ollut varmasti hyötyä leijasurffauksessa,” Maria kertoo.

Leijasurffaus.fi tiimikuski Maria Lehto leijalautailemassa Punaisella merellä keväällä 2024.

Miten kaikki alkoi?

Maria innostui leijasurffauksesta ollessaan matkalla Keniassa, missä hän näki ystävänsä harrastavan lajia. “Olin aiemmin surffannut aalloilla, mutta leijasurffaus oli minulle täysin uusi tuttavuus. Näin ystäväni vesillä ja ajattelin, että tuo näyttää upealta. Ajatus jäi kytemään takaraivoon, ja muutama vuosi myöhemmin päätin itsekin opetella leijasurffausta.”

Mikä leijasurffauksessa kiehtoo eniten?

“Se on itsensä haastaminen ja uusien temppujen oppiminen eri keleillä. Myös luonnonläheisyys on mahtavaa ja se, että pääsee liikkumaan ilman moottoreita, veden ja tuulen voimalla.”

Leijasurffauksen kohokohdat

Maria mainitsee ensimmäisen kerran, kun hän pääsi kunnolla ajamaan ja sai “ahaa-elämyksen” lajista. “Se oli todella siistiä. Myös ensimmäinen backrolli oli iso saavutus, jota jännitin paljon. Se onnistui parin yrityksen jälkeen, mikä oli mahtava tunne.”

Haasteet ja yllättävät asiat

“Aluksi suurin haaste oli päästä ajamaan ylätuuleen. Se tuntui vaikealta, ja jouduin usein kävelemään takaisin rantaan.” Logistiikka on myös ollut haaste, koska Maria ei omista autoa. “Kulkeminen spotteihin on ollut haastavaa, mutta onneksi asiaan on tullut helpotusta kun olen tutustunut muihin surffareihin.”

Valmistautuminen kilpailuihin

Maria valmistautuu kilpailuihin treenaamalla mahdollisimman paljon vedessä. “Olen lähtemässä rennoin mielin ensimmäistä kertaa mukaan. On kiva nähdä tunnelmaa ja yritetään tehdä hyvä suoritus ilman sen suurempia paineita.”

Vinkit aloittelijoille

“Kannattaa ehdottomasti kokeilla leijasurffausta ja ottaa tunteja aluksi. Se auttaa välttämään monia virheitä. Suosittelen myös tutustumaan aktiivisesti muihin harrastajiin, koska yhteisöllisyys tekee lajista vielä hauskempaa.”

Tulevaisuuden tavoitteet

“Tavoitteena on saada hyppyihin lisää korkeutta ja harjoitella uusia temppuja. Viime kuukausina olenkin saanut hyppyihini lisää korkeutta ja toivotaan, että kehitys jatkuu. Haluaisin rikkoa kahdeksan metrin korkeuden tällä kaudella.”

Mieleenpainuvimmat kokemukset

Marian mukaan kaksi matkaa ovat jääneet erityisesti mieleen. “Ensimmäinen oli Kenian reissu, jossa hän kiersi ystävien kanssa Kenian rannikkoa ja kävi läpi eri spotteja. Toinen oli Egyptin reissu, joka oli todella mahtava sekä spottien että porukan puolesta.”

Yllättävät asiat

“Laskuvesi pääsi Kenian reissulla yllättämään. Korallit tulivat esiin ja siitä tulikin vähän kivulias kohtaaminen.”

Supervoima leijasurffaukseen

“Jos saisin valita supervoiman, haluaisin että pää pysyisi paremmin kasassa päättäessäni tehdä jotain uutta. Että en jänistäisi.”

Lajin yhteisöllisyys

“Leijasurffauksessa on todella kannustava meininki. Toisin kuin baletissa ja voimistelussa, joissa on aika tiukka valmennus- ja treenikulttuuri, leijasurffauksessa on rento meininki ja yhteisöllisyys tulee vahvemmin esiin.”

Musiikkimaku

Maria on tottunut kuuntelemaan bluesia ja soulia isänsä kautta, ja tanssiharrastuksen myötä lattarimusiikki on myös lähellä sydäntä.

Tulevaisuuden suunnitelmat

“Tällä hetkellä keskityn tuleviin kisoihin, mutta muuten toivon, että voin jatkaa leijasurffausta aiempaa aktiivisempana osana elämääni. Ehkä sitä autonkin hankkimista pitää jossain vaiheessa harkita, jotta voisin matkustaa ja treenata enemmän.”

Tiimikuskin rooli

“Olen todella otettu siitä, että minut valittiin tiimikuskiksi. Se antoi paljon buustia omaan tekemiseeni ja suhtautumiseeni lajiin. Haluan todistaa, että pystyn tekemään vielä enemmän ja antaa takaisin tiimille.”

Mikä leijasurffauksessa on parasta?

“Se vapauden tunne ja se, että aina löytyy jotain uutta. Leijasurffauksessa saa onnistumisen kokemuksia, mutta aina on joku, joka vetää korkeammalle tai tekee hienomman tempun. Tässä lajissa ei koskaan tule valmiiksi.”

Marian innostus ja positiivinen asenne ovat tarttuvia. On hienoa päästä näkemään miten hän jatkaa kehittymistään ja tuo uusia tuulia tiimiimme. Odotamme innolla, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan Marian leijasurffausuralla!

KOMMENTOI JUTTUA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…