Vieraskynä – Eveliina Tyllinen

Share your passion

Ensimmäinen “vieraskynä” kirjoitus Leijasurffaus.fi blogiin. Eveliina Tyllinen aloitti leijasurffauksen alkuvuodesta 2022. Tässä hieman tuntemuksia lajin aloituksesta Eveliinan kirjoittamana.


Miten sun leijasurffaaminen sai alkunsa?

Ostin poikaystävälle 30-lahjaksi leijasurffauksen peruskurssin Sri Lankalla, joka me silloin käytiin kumpikin. 

Näin myöhemmin olen ymmärtänyt, tuolla kurssilla vedettiin aika pahasti mutkia suoriksi kaikissa turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Kielimuuri saattoi olla osatekijä hieman trooppiseen letkeään kurssityyliin. Se oli sellaista suoraan veteen oppaan kanssa, ”release the bar” -huutoa ja mäiskis. Oli se silti ihan huisia. 

Suomi-surffiin siirtyminen?

Ei ollut hommaan lähtiessä kummallakaan aavistustakaan siitä kuinka paljon tultaisiin lajista innostumaan. Toukokuussa haluttiin päästä harrastamaan myös Suomessa, mutta meillä ei ollut kummallakaan varusteita tai edes ehkä ymmärrystä millaista olisi siirtyä trooppisista vesistä toukokuiseen meriveteen, spoteista puhumattakaan. 

Aloitin Suomileijailut toukokuussa leijasurffaus.fi kautta kahden päivän kurssilla, jossa sain varusteet lainaan ja helposti ymmärrettäviä ohjeita siihen, mikä vesistartissa sakkasi sekä vinkkejä kryssimiseen. Samalla käytiin läpi myös perusteellisesti se tärkein: three safety steps (?), jonka viimeinen self rescue -vaihe oli toistaiseksi meille tuttu vain videoista. Tuolla kurssilla tein myös mun toistaiseksi korkeimman 20cm hypyn, vahingossa, mutta silti niin jee!

Mites nyt?

Nyt meillä on kummallakin omat varusteet ja ollaan päästy joitain kertoja jo vetämään spoteilla Yyterissä, Hangossa ja Paraisilla. Kryssiminen ei vieläkään oikein ota lähteäkseen, mutta ollaan sentään oltu kahdestaan jo harrastamassa. Toivoisin, että olisin pian itsenäisempi ja eikä Samuli joutuisi haastavammilla spoteilla roikkua mussa kiinni kun ankkurin tavoin. Oon kyl sairaan iloinen kuin nopeesti hän sai lajista itse kiinni, hyppii jo ja treenailee ekoja temppuja. 

Oon myös huomannut, et musta tää laji on vähän vaikea lähestyä täysin aloittelijana. En ole esimerkiksi vielä kovin montaa todellista aloittelijan tarinaa nähnyt, vaan usein kaikki mitä näkee on jotain pro-level 20 m hyppyjä videoilla, jota tukee mielikuva niistä videoista, joissa seuraavaksi lennetään kerrostalon seinään. Siksi mä ajattelin tuoda ainakin omissa kanavissa esiin myös sitä puolta, kun on niellyt viimeisen tunnin merivettä kun on etsinyt sitä jälleen kadonnutta lautaansa. Siltä vaiheelta tuskin kukaan on täysin välttynyt. 

Terveisiä vasta-alkajille?

Eveliina – Hangossa kesällä 2022

Käy kurssi ja rohkeasti eteenpäin! Mua on jännittänyt monta kertaa aivan hirveästi, mutta ehkä se viehätys siinä piileekin. Paljon olen kaikkea harrastanut seiväshypystä telinevoimisteluun, mutta en vielä mitään näin haastavan koukuttavaa. Tää on kyllä laji, jolle kun antaa pikkusormen, niin se vie koko käden. Me ostettiin kesällä henkilöauton tilalle Fiat Ducato, johon nyt rakennetaan surffikotia. Matkakohteetkin valikoituu näköjää nykyisin leijaspottien perusteella. Marraskuussa ollaan menossa Mexicon rannoille kolmeksi viikoksi leijasurffaan. Jos siellä on joku käynyt jollain Mexicon spoteilla, niin olisi huisin siistiä jos haluat jakaa vinkkejä erityisesti näin aloittelijan näkökulmasta.

 @eveliinatyllinen

Törmätään spoteilla, ois mahtavaa tutustua muihinkin harrastajiin!


Käy kurkkaamassa Eveliinan oma blogi täältä: https://www.eveliinatyllinen.fi/

KOMMENTOI JUTTUA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

UUTTA
Lähde mukaan eeppiselle kitereissulle huhtikuussa -24!
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…