KiteLife WKND 2024

Share your passion

KiteLife WKND 2024 oli alun perin suunniteltu järjestettäväksi 15.-17. kesäkuuta, mutta tuulen puutteen vuoksi itse kilpailu siirrettiin 29. kesäkuuta päivälle. Vaikka ensimmäinen viikonloppu ei sujunut suunnitelmien mukaan, tapahtuma onnistui silti tarjoamaan osallistujille unohtumattomia hetkiä ja iloa yhteisestä ajasta mahtavien ihmisten kanssa.

Tänä vuonna emme siis olleet tuulijumalien suosiossa juhannusta edeltävänä viikonloppuna, vaan jouduimme turvautumaan koneellisesti avustettuihin vesiaktiviteetteihin.

Itse tapahtumaviikonloppuna meillä oli paikalla mm. RedBullin tytöt juomien sekä RedBull poppiauton kanssa. Musisoinnista vastasi vuoden 2022 KiteLife WKND voittaja Juuso, joka oli valitettavasti murtanut molemmat kantapäänsä, eikä näin ollen pystynyt tänä vuonna osallistumaan itse kilpailuun.

Olimme myös järjestäneet kamapörssin, joka ei tainnut suuremmin tuottaa myyntiä porukan loistaessa poissaolollaan tuulettoman kelin vuoksi. No, kokeillaan tätä ensi vuonna uudelleen, jos vaikka saisimme enemmän harrastajia paikalle.

Kilpailupäivä

Itse kilpailu saatiin järjestettyä viikko Juhannuksen jälkeen, eli 29. kesäkuuta. Tällä kertaa tuuli suosi meitä ja saimme perjantaista hyvän harjoittelupäivän hieman kevyemmällä kelillä ja lauantaina, itse kilpailupäivänä, tuuli sitten puhkuikin oikein mukavasti – parhaimmillaan noin 15m/s.

Aamusta klo 8:30 kävimme hakemassa safety jetin, jonka Hanko JetSki Rentalin herrat Henrik ja Ilmari meille ystävällisesti sponsoroivat. Haluankin tässä esittää heille erityiskiitokset erittäin ripeästä reagoinnista ja loistavasti sujuneesta yhteistyöstä. Tulemme jatkamaan yhteistyökuvioita heidän kanssa myös jatkossa eri osa-alueilla.

Aamu kilpailupaikalla aloitettiin perinteisesti kipparikokouksella ja kilpailijoiden kirjaamisella. Kipparikokouksessa käytiin lävitse kilpailun rata sekä Rising Star sarjan kilpailumuodot. Tämän jälkeen keskityttiin vielä käymään lävitse kokeilussa olleen yhteislähtökisan sääntöjä, jotka tosin taisivat mennä kuuroille korville. Ainakin siitä sählingistä päätellen, mitä sitten itse yhteislähdön aikana tapahtui. Tästä lisää jäljempänä.  

Kipparikokouksen jälkeen oli aika käydä merkkaamassa rata. Tänä vuonna se saatiinkin merkattua kunnolla, kiitos tästä kuuluu RedBull:lle, sillä meillä oli todella hyvät ja näkyvät poijut vesille heidän sponsoroimanaan.

Tuuli suosi meitä siten, että pääsimme pitämään itse kilpailun Camping Silversandin edustalla, joten sen kummempia siirtymisiä ei tarvinnut tänä vuonna tehdä. Pian kipparikokouksen jälkeen olivatkin jo ensimmäiset gladiaattorimme vesillä lämmittelemässä itse koitosta varten.

Itseä jännitti hieman, koska purjelautailijoilla oli samaan aikaan oma kilpailunsa hieman ulompana vesillä ja ranta oli välillä hyvinkin ruuhkainen. Kaikesta selvittiin kuitenkin kunnialla ja ilman haavereita.

Kilpailu oli tänäkin vuonna toteutettu ns. Jam-tyylisenä, joten kilpailijoilla oli jälleen hyvin aikaa tehdä omia suorituksiaan vesillä. Välillä käytiin rannassa tarkistelemassa tuloksia ja sitten painuttiin takaisin vesille parantamaan omia.

Tänä vuonna meillä oli myös patjaleijat ensimmäistä kertaa edustettuina itse kilpailussa ja hyvin niillä pärjättiinkin. Mitä nyt muutamaa ”rusettia” ja yhtä jettinoutoa lukuun ottamatta.

Kilpailijoita oli tänä vuonna uusi ennätysmäärä eli 21 kappaletta. Naisia ilmoittautui mukaan yhteensä 4, joista yksi mukaan Rising Star sarjaan ja kolme heistä kilpaili ”Pro”-sarjassa. Rising Star-sarjassa kilpailijoita oli yhteensä 4 kappaletta, joista yksi iloksemme edusti nuorempaa kastia, jota todellakin kaivataan lajin pariin, eli tervetuloa kaikki nuoremmatkin harrastajat mukaan kilpailuun ensi vuonna.

Valitettavasti myös naisten sarjasta, oli yksi kilpailija joutunut jättäytymään pois loukkaantumisen vuoksi. Muuten olisimme saaneet erityisen jännän kilpailun aikaiseksi. Ei sillä, että kilpailusta olisi jännitystä puuttunut, sillä naisten sarjan ensimmäisen ja toisen sijan välillä oli vain 3 pistettä.  

Tänä vuonna meillä oli mukana myös vapaaehtoisia auttamassa sekä myös SPONSOROIMASSA tapahtumaa.
Heille haluan tässä esittää kiitokseni henkilökohtaisesti sekä Leijasurffauksen puolesta.

   • Laura – olit isoksi avuksi monien pikkuaskareiden kanssa, jotka olisivat muuten kuormittaneet meitä järjestäjiä.

   • Sari – kiitos somepostauksista

   • Mikko – jätti-iso kiitos kun sponsoroit RIBin ensimmäiselle viikonlopulle. Siitä oli paljon iloa monelle.

   • Oskari – kiitos kun jaoit tietämystäsi ja olit auttamassa rannalla ajanoton kanssa. Ilman sinua olisivat kilpailijat joutuneet käyttämään itse aplikaatiota ajan mittaamiseen suorituksissaan.

  Kun nyt vauhtiin päästiin, niin pistetään tässä vielä tasapuolisesti kiitokset koko Silversandin henkilökunnalle, jonka avustuksella tapahtumasta saatiin taas kaikille ikimuistoinen.

  Palkinnoista vastasi tänä vuonna seuraavat yritykset:

    • Best Caravan – Vapaavalintainen matkailuauto viikoksi käyttöön (Overall voittaja)

    • CrazyFly – Complete Twintip lauta, Foililauta sekä paitoja ja muuta pienempää palkintoa

    • Surfr App – Aplikaation pro lisenssiä ja boardmounttia

    • Mystic – Robe ym.

   Kiitos kaikille sponsoreillemme, jotka tekivät tämän tapahtuman mahdolliseksi. Teidän tukenne on korvaamatonta ja toivomme, että yhteistyömme jatkuu tulevaisuudessakin.

   Sitten itse tuloksiin.

    [Kuva: Mika Rastas]

   Artikkelin alussa mainitsemani yhteislähtökokeilu meni niin sanotusti plörinäksi ja siitä ei jäänyt muuta kuin hauska muisto. Osa kilpailijoista oli ensimmäisessä lähdössä lähtöviivan väärällä puolella jo alun alkaen eivätkä tainneet edes oikein osata seurata rannalta annettavia merkkejä, vaikka nämä oli käyty lävitse kipparikokouksessa. Toinen lähtö olikin sitten tyhjä ja kolmannessa taisi olla kaksi Twiniä kokeilemassa onneaan. Jos tämä halutaan vielä ensi vuonna mukaan, niin toivomme kilpailijoilta enenmmän tarkkuutta aikataulujen osalta sekä lähetyslippujen lukemista rannalta. Sen pituinen se ja hypätään sitten niihin onnistumisiin.

   Palkintotilaisuudessa kerroimme myös, että KiteLife WKND saa koko vuoden kestävä SpinOffin. Lanseeraamme lähiaikoina KiteLife Challenge- nimisen kilpailun, jossa tulee myös olemaan kaksi sarjaa. Toinen vähemmän harrastaneille ja toinen vähän taitavammille harrastajille. Seuratkaahan verkkosivujamme, niin olette ensimmäisten joukossa kuulemassa lisää tästä jännittävästä uudesta kilpailusta.

   Rising Star sarjassa oli mukana siis neljä kilpailijaa, joista yksi jätti menemättä vesille tuntien omat rajansa kovan tuulen suhteen.

   Sija Kilpailija Laji Suoritus Pisteet
   1. Marko Kesälahti Rata 1min 23sek 3
       Nopeus 30,00 km/h 2
       Bodydrag 2min 6 sek 3
   2. Timo Hinkkanen Rata DNF
       Nopeus 30,90 km/h 3
       Bodydrag DNF
   3. Oliver Miettinen Rata DNF
       Nopeus 29,50 km/h 1
       Bodydrag DNF
   Onnea Marko Kesälahti – vuoden kovin tulokas 2024.

   Tulokset Naisten “PRO”-sarja

   Sija Kilpailija Laji Suoritus Pisteet Overall
   1. Maria Lehto Hyppy (3 parasta ka.) 7,04 m 10 39 pistettä
       Lentoaika 6,00 sek 4  
       Pituus 48 m 5  
       Ratakilpailu 11 min 1 sek 20  
   2. Kaisa Karjalainen Hyppy (3 parasta ka.) 6,43 m 9 36 pistettä
       Lentoaika 6,01 sek 5  
       Pituus 42 m 4  
       Ratakilpailu 13 min 8 sek 18  
   3. Jenny Puurtinen Hyppy (3 parasta ka.) 1,53 m 8 30 pistettä
       Lentoaika 3,30 sek 3  
       Pituus 17 m 3  
       Ratakilpailu 13 min 33 sek 16  
   Onnea Maria Lehto – Suomen Kovin Leijasurffaajatar 2024

   Tulokset – Miehet “PRO”-sarja

   Miesten “PRO”-sarjassa nähtiin jälleen kasa kovia tuloksia ja tänä vuonna näimme myös hypyissä Foili-lautoja, joka olikin näyttävää katseltavaa. Täytyy hattua nostaa kavereille kun vetävät “viikatteiden” kanssa yli 10 metrisiä hyppyjä. Saimme myös uuden Overall-kilpailun voittajan tänä vuonna ja Itä-Suomen pojjaat näyttivät muille taas närhen vehkeet viemällä kaksi ensimmäistä sijaa.

   Sijoitus / Kilpailija Korkein hyppy Hyppy (3 parasta ka.) Lentoaika Pituus Rata min/sek Pisteet
   1. Tino Pehkonen 11,52 m 11,01 m 7,7 sek 73 m 5,26 37
   2. Joni Sarola 12,30 m 11,77 m 8,5 sek 72 m 6,49 30
   3. Joonatan Hämäläinen 10,01 m 9,47 m 7,4 sek 85 m 7,10 25
   4. Atte Karimaa 8,78 m 8,34 m 6,3 sek 72 m 6,38 24
   5. Mikael Maung 11,18 m 9,91 m 6,7 sek 31 m 7,1 18
   5. Mikko Toivonen 7,33 m 6,28 m 6,3 sek 38 m 6,1 18
   7. Lauri Vainio 8,72 m 7,52 m 6,1 sek 59 m 6,45 16
   8. Mika Rastas 9,47 m 8,5 m 6,7 sek 63 m 8,54 10
   9. Ville Viitanen 8,62 m 8,27 m 6,9 sek 64 m 7
   9. Ville Raukola 6,96 m 6,6 m 6,8 sek 41 m 8,30 7
   11. Sami-Ville Markkula 7,8 m 7,6 m 5,8 sek 53 m 9,47 5
   12. Danila Shishinin 7,84 m 7,29 m 6,3 sek 58 m 1
   13. Timo Virtanen 7,05 m 6,66 m 6,8 sek 46 m 0
   Onnea Tino Pehkonen – Suomen Kovin Leijasurffaaja 2024

   Palkintotilaisuuden jälkeen olikin sitten vuorossa yhteissaunaa ja hengailua Camping Silversandin vieraanvaraisessa ympäristössä.

   Näihin tunnelmiin on taas kerran hyvä lopetella tämänkertainen kisaraportti.

   KOMMENTOI JUTTUA

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
   LISÄÄ LUETTAVAA

   Koukussa tuuleen

   Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…