Spottiesittely – Neljän tuulen tupa ”4TT” Hangossa

Kesäajan lounaistuulen ”the spotti”

Vaikka rannan nimi viittaa Neljän Tuulen tupaan, se ei suinkaan sijaitse Neljän Tuulen tuvalla. 4TT, kuten rantaa toisella nimellä kutsutaan harrastajien keskuudessa, löytyy seuraavasta lahdenpohjukasta itään päin. Parhaiten löydät paikalle, kun ajat Mannerheimintien ja Rajatien päähän, eli kohtaan jossa kadun nimi vaihtuu. Parkkitilaa on rajallisesti, ehkä noin kymmenelle autolle, mutta n. 100 m lännempänä sitä löytyy lisää pienen rantaan johtavan tien varresta.

Poks ja phiuuuu…

Aloittelijalle Neljän Tuulen tuvan ranta voi olla haastava riippuen varsinkin veden korkeudesta, jolloin leijan nostoalue saattaa olla aika kapea. Myös nostoalueen takana olevat villiruusupuskat aiheuttavat oman jännityksensä, erityisesti leijaa laskettaessa ja joskus harvoin rannalla kuullaankin POKS – PHIUUUU, kun laskuetäisyys on arvioitu väärin.

Kuitenkin leija oikein nostettuna päästään heti veteen turvallisesti lennättämään leijaa. Aloittelijan pitää olla myös tarkkana vedenalaisten kivien suhteen varsinkin rannan itäpään puolella.

Osaavalle ranta tarjoaa tuttua Hanko-surffia parhaimmillaan, eli suhteellisen tasaista vettä luotojen välissä ja edustalla. Lisäksi spotilta pääsee kohtuullisen helposti myös aaltopaikkoihin ja fläteille, joita Hangon edusta tarjoaa runsain mitoin.

Rohkelikko lähtee Råuddenin länsipuolelta  

Uskalikot nostavat leijan heti Råuddenin länsipuolella, parkkipaikan edessä ja lähtevät siitä vesille. Tarkin ja helpoin lähtöpaikka löytyy kuitenkin Råuddenin ja Stenuddenin väliseltä lahdelta rannan puolivälistä.

Huomiothan myös, että Råuddenin paikkeilla on asuntoja heti rannan välittömässä läheisyydessä. Älä jää tähän pumppaamaan leijaa, vaan pumppaa vasta lahden keskivaiheilla.

Idän puoleisilla tuulilla ranta tarjoaa myös loistavan lähtöpaikan downwindereille, esim. 4TT – Tullari.
Lounaistuulilla rannalla on myös leijaoppilaita, joten muistattehan varoa heitä.

Ja sanomattakin on selvää, että omat roskat kerätään pois rannalta. Leijasurffari ei ole roskaaja.

Katso tästä spotin tuulitilanne.

YAY - MITÄ MIELTÄ OLIT JUTUSTA
Lisää luettavaa
Ensimmäiset hypyt kansikuva
Tietoa lajista

Ensimmäiset hypyt – mitä ja miten?

Lentäminen – tuo ihmisen ikuinen unelma – on askeleen lähempänä todellisuutta, kun alat harrastaa leijasurffausta. Mutta mitä sinun tulee osata ennen kuin alat harjoittelemaan hyppyjä, mitä sinun tulee harjoitella ja miten on turvallisinta aloittaa hyppyharjoittelu?

LUE LISÄÄ »
Testissä

Testissä – ION Mitten Lobster 4/3

Syystuulet ja leijasurffaus – mikä mahtava yhdistelmä. Mutta, kylmillä keleillä alkaa ukko tai akka palelemaan jossain vaiheessa. Nyt testivuorossa Lobster-malliset hanskat, joista olen kuullut paljon hyvää. Lue puolueeton testi

LUE LISÄÄ »

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.