Kesäajan lounaistuulen ”the spotti”

Vaikka rannan nimi viittaa Neljän Tuulen tupaan, se ei suinkaan sijaitse Neljän Tuulen tuvalla. 4TT, kuten rantaa toisella nimellä kutsutaan harrastajien keskuudessa, löytyy seuraavasta lahdenpohjukasta itään päin. Parhaiten löydät paikalle, kun ajat Mannerheimintien ja Rajatien päähän, eli kohtaan jossa kadun nimi vaihtuu. Parkkitilaa on rajallisesti, ehkä noin kymmenelle autolle, mutta n. 100 m lännempänä sitä löytyy lisää pienen rantaan johtavan tien varresta.

Poks ja phiuuuu…

Aloittelijalle Neljän Tuulen tuvan ranta voi olla haastava riippuen varsinkin veden korkeudesta, jolloin leijan nostoalue saattaa olla aika kapea. Myös nostoalueen takana olevat villiruusupuskat aiheuttavat oman jännityksensä, erityisesti leijaa laskettaessa ja joskus harvoin rannalla kuullaankin POKS – PHIUUUU, kun laskuetäisyys on arvioitu väärin.

Kuitenkin leija oikein nostettuna päästään heti veteen turvallisesti lennättämään leijaa. Aloittelijan pitää olla myös tarkkana vedenalaisten kivien suhteen varsinkin rannan itäpään puolella.

Osaavalle ranta tarjoaa tuttua Hanko-surffia parhaimmillaan, eli suhteellisen tasaista vettä luotojen välissä ja edustalla. Lisäksi spotilta pääsee kohtuullisen helposti myös aaltopaikkoihin ja fläteille, joita Hangon edusta tarjoaa runsain mitoin.

Rohkelikko lähtee Råuddenin länsipuolelta  

Uskalikot nostavat leijan heti Råuddenin länsipuolella, parkkipaikan edessä ja lähtevät siitä vesille. Tarkin ja helpoin lähtöpaikka löytyy kuitenkin Råuddenin ja Stenuddenin väliseltä lahdelta rannan puolivälistä.

Huomiothan myös, että Råuddenin paikkeilla on asuntoja heti rannan välittömässä läheisyydessä. Älä jää tähän pumppaamaan leijaa, vaan pumppaa vasta lahden keskivaiheilla.

Idän puoleisilla tuulilla ranta tarjoaa myös loistavan lähtöpaikan downwindereille, esim. 4TT – Tullari.
Lounaistuulilla rannalla on myös leijaoppilaita, joten muistattehan varoa heitä.

Ja sanomattakin on selvää, että omat roskat kerätään pois rannalta. Leijasurffari ei ole roskaaja.

Katso tästä spotin tuulitilanne.

KOMMENTOI JUTTUA
UUTTA
Kitesurfing Finland - telegram ryhmä. Koko Suomen yhteinen leijasurffareiden chattiryhmä.
LISÄÄ LUETTAVAA
Mellsten ranta - nowkite Spottiesittely
Spottiesittelyssä – Mellsteninranta, Espoo

Varsinkin purjelautailijoiden keskuudessa, Mellsteninranta on Espoon tunnetuin kesäspotti. Spotti ei …

Lue lisää →
Henkilöhaastattelu
Bittinörtti kauhuissaan Mauilla!

Vesku on monelle tuttu mies (tai ainakin miehen kasvot ovat tutut) rannoilta aina suomen kiteilyhistorian alkuajoista lähtien. Mutta moni ei tiedä mistä ja miten Vesku sai leijakärpäsen puraisun ja miksi valkoinen bittinörtti oli kauhuissaan Hawajilla.

Lue lisää →
Kitesurfing-Finland-Hanko-Tulliniemi Kitesurfing Finland
Kitesurfing in Finland

Finland is a country known for its cold and snowy climate. However, it also has an enjoyable summer and an amazing winter season. During summer, which spans from late April to October, Finland offers many kitesurfing spots, both on its lakes and along its coastline, and in the snowy season we have even more places to explore.

Lue lisää →

Koukussa tuuleen

Tilaamalla uutiskirjeemme olet aina etujoukoissa kun tiedotamme uutuksistamme, vaihdokeistamme sekä muista mielenkiintoisista lajiin liittyvistä asioista ja tulevista tarjouksista uutiskirjeen tilaajille…

Avaa chatti
1
Tarvitsetko apua? Laita viesti.
Moikka,

Koukussa tuuleen, vai vasta aloittelemassa harrastusta? Autan mielelläni kaikessa lajiin liittyvässä.